Logo-TDC-MarketingLogo-TDC-Marketing

 blogs

marketing 

automation 

03-04-2024

Het is weer zover. De ratrace van alledag. Je toch al te krappe marketingbudget vliegt je denkbeeldige portemonnee uit, terwijl je social media in de gaten houdt, e-mails verstuurt en die stapel leads probeert te beklimmen. Komt er nog wel een moment van rust in deze commerciële gekte? Vergeet de stress, want ik heb hier de oplossing voor jou: de marketing automation tool!


De slimme marketing robot

Stel je voor: een slimme robot die dag en nacht, 24/7 jouw marketingtaken uitvoert. Automatisch mails versturen? Geen probleem! Nieuwsbrieven personaliseren? Fluitje van een cent! Leads koesteren tot ze rijp zijn voor de pluk? Kinderspel!


Met zo'n tool ben je niet langer een hamster in een rad. Je bespaart tijd, geld en energie, en je hebt eindelijk wél wat tijd voor een bakkie met collega's. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker: eindeloos prospects bellen of gezellig op niveau sparren over de toepassing van de nieuwste trends in marketingland?


Precies. Laat die robot dus lekker z'n werk doen. Jij kunt je ondertussen focussen op het creatieve breinwerk: de marketingstrategie! Want met de juiste planning en een flinke dosis humor (want ach, wat is marketing zonder een beetje lol?) pak je die leads gegarandeerd.


Dus marketeers, waar wacht je nog op? Gooi die eindeloze berg met spreadsheets in de prullenbak en omarm de marketing automation tool. De life saving veiligheidsboei van jouw marketingcarrière!


Ben je klaar om de voordelen van Marketing Automation te ervaren? TDC Marketing helpt je graag op weg. We implementeren de juiste tools, trainen je team en helpen je de beste strategie te ontwikkelen.

Neem vandaag nog contact op met TDC Marketing en ontdek hoe Marketing Automation jouw marketingcarrière naar een hoger niveau kan tillen!

misverstand duurzaamheid 

19-02-2024

Daar gaan we weer, de zoveelste hype over duurzame producten. Je wordt ermee doodgegooid tegenwoordig. Maar laten we eerlijk zijn, als je een stuk chocola koopt, denk je dan echt aan de arbeidsomstandigheden van boeren in Ivoorkust? Nee toch! Je koopt dat ding omdat je gewoon zin hebt in een beetje verwennerij.


En wat dacht je van die elektrische auto's? Denk je serieus dat mensen die kopen om het klimaat te redden? Nee joh, mensen kopen auto's omdat ze van A naar B willen, niet om het weer wat beter te maken. Het verminderen van hun ecologische voetafdruk is gewoon een leuke bonus, maar geen hoofdzaak.


Maar wat blijkt nu? De meeste marketeers blijven maar denken dat we allemaal zitten te wachten op duurzame producten. Ze bombarderen de markt met van alles en nog wat, terwijl wij consumenten gewoon willen wat we altijd al wilden: producten die doen wat ze moeten doen, zonder gedoe.


En ja, ik hoor je al denken: "Maar Diet, waar blijft dan die duurzaamheid?" Nou, beste mensen, die komt pas om de hoek kijken als we al een product hebben gevonden dat aan onze basisbehoeften voldoet. Dan denken we pas na over de groene kant van de zaak.


Maar goed, marketeers blijven dus maar denken dat consumenten allemaal groene goeroes zijn die alleen maar duurzaamheid willen. Ze overschatten het enthousiasme voor groene producten en daarom zien we ze nu overal, terwijl ze eigenlijk maar een klein deel van de markt uitmaken. Slechts 17%, om precies te zijn.


Het draait allemaal om begrip, beste lezers. Begrip van hoe consumenten denken en wat hen drijft. En laten we eerlijk zijn, dat hebben wij marketeers te vaak niet. We denken te veel alleen aan onze verkoopcijfers en niet aan wat consumenten echt willen. En hiermee verloochenen wij basisles nummero uno van iedere marketingopleiding. 


Wake-up call

Dus laten we hopen dat marketeers in den lande na deze column eindelijk wakker worden en stoppen met het bombarderen van de markt met duurzame producten die we helemaal niet willen. Laten we hopen dat ze ons, de consument, eindelijk begrijpen en ons geven wat we echt nodig hebben. En wie weet, misschien kunnen we dan samen werken aan een betere wereld, zonder onnodige marketingonzin. Dan zij wij echt duurzaam bezig met z’n allen.


Wil jij weten wat jouw klanten en prospects nu daadwerkelijk drijft en wat zij echt nodig hebben? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Deze column is tot stand gekomen op basis van een driejarig onderzoek naar duurzame marketingstrategieën uitgevoerd door Dalsace en Challagalla, beiden als professor strategie & marketing verbonden aan de IMD Business School. 

responsive website 

De Hink-stap-sprong naar Succes: Een Responsive Website

19-01-2024

Met een niet responsive website is het alsof je nog met een typemachine probeert te concurreren in een wereld waarin de meeste mensen snakken naar de nieuwste gadgets en technologische online snufjes.


Laten we eerlijk zijn, als je geen responsive website hebt, dan ben je gewoon niet serieus bezig met je bedrijf. Het is alsof je met een lekke boot probeert te varen in een oceaan van concurrentie. En de zakenwereld is net als de oceaan: genadeloos en onvoorspelbaar. Dus waarom zou je niet investeren in een reddingsboei die je kan helpen drijven in de wildernis van online concurrentie?


Een responsive website is als de Superman van de digitale wereld. Hij past zich aan elke situatie aan, alsof hij een cape heeft die wappert in de wind van veranderende schermformaten. Of het nu op een gigantische desktop is of op een schattig klein mobiel schermpje, jouw website moet net zo soepel bewegen als een balletdanser op het wereldtoneel. Je wilt toch niet dat potentiële klanten afhaken omdat ze moeten inzoomen alsof ze een schatkaart proberen te lezen?


Stel je voor dat je een winkel hebt, en klanten die langskomen zich door een sleutelgat moeten wringen om binnen te komen. Dat is precies wat er gebeurt als je website niet responsive is. Je zet potentiële klanten voor een digitale uitdaging waar ze niet op zitten te wachten. In deze tijd waarin gemak koning is, kun je je dit niet veroorloven.


Een responsive website is als een vriendelijke gastheer die de deur wijd open zet en je met open armen ontvangt, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Het maakt niet uit of je op een reusachtig scherm aan het browsen bent terwijl je comfortabel achter je bureau zit, of dat je onderweg bent met je smartphone. Jouw website moet als een chique hotel zijn: toegankelijk en comfortabel voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of voorkeuren.


Maar laten we het niet alleen hebben over het esthetische aspect van een responsive website. Laten we het hebben over de centen, de knaken, de euro's die uiteindelijk het verschil maken in de zakenwereld. Een responsive website is als een slimme investering die zichzelf snel terugbetaalt. Klanten zijn nu eenmaal bereid om meer te besteden op een website die moeiteloos te gebruiken is, waar ze niet worstelen met onhandige knoppen en verwarrende lay-outs.


Dus, beste ondernemers, als je nog niet hebt geïnvesteerd in een responsive website, doe het dan nu. Het is de sleutel tot het openen van deuren naar succes in de digitale wereld. Maak van je website de Superman van het internet, de gastheer van je online winkel, en zie hoe de knaken binnenstromen als een welverdiende regenbui na een lange droogte. Je zult jezelf dankbaar zijn en je klanten zullen je eren als de digitale held die je bent. Hink-stap-sprong naar succes, met een responsive website als jouw krachtige sprong in de goede richting.


P.S. Voor order-winning responsive websites verwijzen wij naar de ‘dudes’ van The Dude Company. 

AI in de marketing

12-01-2024

Daar zit je dan als marketeer, omringd door pixels en algoritmes die je willen vertellen hoe je je producten moet verkopen. Artificial Intelligence (AI) heeft het afgelopen jaar definitief zijn intrede gedaan in de wereld van marketing, en als marketeer word je sindsdien gedwongen om een dans te maken met deze digitale partner. 


Het is een love-hate relatie waarbij je soms de ene seconde smacht naar de elegantie van de algoritmes en de volgende seconde rillend van afkeer naar je oude vertrouwde pen en blocnote verlangt.


De pro’s (love)

Laten we beginnen met de pro’s van AI, want we willen natuurlijk niet meteen de romantiek uit deze digitale affaire halen. AI heeft marketeers voorzien van een arsenaal aan tools die hun werk efficiënter maken dan ooit tevoren. Je kunt nu trends voorspellen als een moderne Nostradamus, met algoritmes die data analyseren alsof het een potje kwantummechanica is. Je hebt inzicht in de kleinste nuances van het consumentengedrag, waardoor je advertenties kunt creëren die als een maatpak om de behoeften van je doelgroep heen sluiten.


De con’s (hate)

Maar zoals bij elke goede relatie, zijn er ook de con's. Soms lijkt het alsof AI meer van je weet dan je zelf ooit zou willen toegeven. Het voorspelt je volgende meesterzet alsof het je gedachten leest, en dat kan behoorlijk ongemakkelijk en kleinerend aanvoelen. Als marketeer voel je je af en toe als een danspartner die in de voetstappen van de onzichtbare digitale partner moet treden, zonder echt te weten waar de volgende pas naartoe leidt.


En dan hebben we het nog niet eens gehad over de beruchte 'filter bubble'. AI presenteert je een wereld die gebaseerd is op je eigen voorkeuren en gedrag, waardoor je in een comfortabele bubbel wordt geplaatst waarin je eigen ideeën en overtuigingen keer op keer worden bevestigd. Voor een marketeer betekent dit dat je misschien wel de meest gepersonaliseerde advertenties creëert, maar tegelijkertijd de diversiteit en de verrassing uit je werk haalt.


Toch kunnen we AI niet zomaar uit ons marketingleven verbannen. Net zoals je niet zomaar een langdurige relatie verbreekt, kunnen we de digitale dans niet stoppen. Het is tijd om de love-hate relatie te omarmen en op zoek te gaan naar een balans tussen menselijke creativiteit en digitale precisie. Misschien moeten we AI zien als die ene betweterende vriend die soms te veel weet, maar toch altijd met de beste bedoelingen advies geeft.


Dus, beste marketeer, omarm de digitale revolutie met open armen, maar hou je pen en blocnote nog stevig vast. Laat de algoritmes je inspireren, maar vergeet niet dat echte creativiteit (nog) uit het menselijk brein ontspringt. De love-hate relatie met AI zal blijven evolueren, maar jij, zo betogen wij bij TDC Marketing, blijft de regisseur van het verhaal dat je vertelt. Dans elegant met de digitale partner, maar laat je menselijkheid niet verloren gaan in de binaire code van de marketingwereld.

one page website

03-12-2023

Daar gaan we weer op een virtuele reis door het wereldwijde web. Deze keer struikelde ik over iets wat me deed denken aan de internetjaren uit het stenen tijdperk. Iets dat me deed denken aan de digitale equivalent van fastfood: de 'one-page website'. Een soort drive-thru van informatie, snel en gemakkelijk te consumeren, maar niet altijd bevredigend.


De voordelen

Laat ik beginnen met de voordelen. Het is alsof de bedenkers van de 'one-page website' dachten: laten we de gebruiker het gevoel geven dat hij over het internet surft, maar dan zonder al die vervelende pagina's. Wat een geniaal idee! Je scrolt en scrolt, als een ontdekkingsreiziger op zoek naar de heilige graal, en daar is alles wat je nodig hebt – compact, overzichtelijk, als een minimalistisch schilderij waarbij elke scroll een penseelstreek is.


Een 'one-page website', het klinkt als de belichaming van minimalistisch webdesign. Geen gedoe met doorklikken, geen eindeloze keuzes. Je hoeft niet te verdwalen in een web van pagina's als een hamster in een doolhof. Nee, één pagina, één doel, en hopelijk één tevreden gebruiker.


De keerzijde

Maar laten we niet te snel in een digitale extase raken. Want wat zijn de nadelen van deze ogenschijnlijke eenvoud? Laten we eens een kijkje nemen achter het decor van deze digitale Broadway-show. Want ja, er is altijd een keerzijde aan de medaille. 


Eén pagina betekent vaak één kans om gevonden te worden door de zoekmachines. En laten we eerlijk zijn, als je niet op de eerste pagina van Google staat, ben je zo goed als verdwaald in de digitale woestijn. Dus daar sta je dan, met je 'one-page wonder', te hopen dat iemand toevallig langs surft en stopt om te kijken. SEO, oftewel Search Engine Optimization, lijkt hier te zijn vergeten als een onbelangrijke bijzaak.


En dan hebben we het nog niet gehad over de gebruikerservaring. Terwijl je gedwongen wordt tot een eindeloze lineaire scroll, voel je je als Alice in Wonderland, zonder enige controle over waar je naartoe gaat. In de wereld van 'one-page', ben je overgeleverd aan de genade van de ontwerper. Wil je terug naar boven? Nou, veel succes met dat duizelingwekkende scrollen. Het is alsof je in een lift zit zonder knop voor de verdieping die je zoekt.


Maar laat ik niet te cynisch worden. Ik begrijp de aantrekkingskracht van de 'one-page website'. Het is snel, het is eenvoudig, en laten we eerlijk zijn, we houden allemaal van gemak. Maar laten we niet vergeten dat SEO niet alleen een modewoord is. Het is de levensader van online zichtbaarheid. Een 'one-page website' kan misschien een snelle hamburger zijn, maar soms verlang je naar een uitgebreid diner met meerdere gangen.


Dus, beste marketeers, voordat jullie ons overspoelen met 'one-page' verleidingen, laten we niet vergeten dat in de wereld van het web, content koning is, maar SEO is de keizer die bepaalt wie er op de digitale troon zit. Soms is het beter om de tijd te nemen, wat dieper te graven, en te beseffen dat de digitale snelweg niet altijd een rechte lijn is, maar vaak kronkelig en onvoorspelbaar, net als het echte leven.

Mail icoon TDC seo marketing, sales en onderzoek
Deze website is Dude approved; goedgekeurd door the dude company uit Almere.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

Weigeren

OK